Title Image
När endast det bästa är gott nog

TiArrow Z-Line är en helt kompromisslös rullstol där vi inte lämnat en enda detalj åt slumpen. Utvecklad och testad in i minsta detalj, och alltid med 100% anpassning i förhållande till den unika användaren som skall använda stolen. Det här är skräddarsytt i sin mest extrema form. Det här är den optimala rullstolen.

Ultralåg vikt

Z-Line är byggd med optimala materialet i varje enskild komponent och därigenom har vi lyckats tillverka en extrem lätt stol utan att kompromissa med ergonomi eller köregenskaperna. Vikten på en komplett Z-Line är från 5,5 kg.

 

Förutom vikten är designen av Z-Line helt unik. Det känns som att sväva fram och stolen blir nästan osynlig i framfarten. Z-Line blir en del av dig och din kropp med full kontroll i varje rörelse.

Sittergonomi

Vi anser att sitt-ergonomin är den enskilt viktigaste aspekten av en rullstol. I det här fallet har vi gått hela vägen och gjort en formgjuten skål som kopplar samman stolen med din kropp. 100% harmoni och överlägsen kontroll blir resultatet av denna lösning.

 

Ingen enskild del har tillkommit av en slump utan är ett resultat av våra 4 huvudkrav. Vi vet att stolen är summan av sina delar och hur dessa samverkar. Därför har vi själva designat varje enskild del i stället för att köpa in färdiga komponenter.

 

Ett ergonomiskt sittande ger även bonuseffekter. Du kommer att sitta ”snyggare” och kläder passar bättre. Du kan dessutom sitta högre i stolen och du blir således längre.

Körergonomi

Med kör-ergonomi avser vi de biomekaniska rörelser användaren utför för att hantera sin rullstol. Vårt mål har varit att minimera ogynnsamma belastningar på rygg, axlar och armar genom så korrekta arbetsvinklar och positionering som möjligt.

 

Med körbarhet avses hur mycket kraft det går åt att framföra rullstolen. En optimal rullstol skall dels rulla så lätt som möjligt men även svänga lätt och vara hanterbar i andra sammanhang så som trottoarkanter och trappor etc.

 

En avgörande faktor är stolens inställning efter respektive användaren. Z-Line är 100% individanpassad vilket är nyckeln till den fulländade körergonomin.

In i minsta detalj

Det är många egenskaper som gör TiArrows olika modeller till unika rullstolar. Sittergonomin, köregenskaperna och den låga vikten har utgjort stommen vid utvecklingen av våra rullstolar, och Z-Line är inget undantag. Vårt skräddarsydda alternativ är också vår mest avancerade stol med unika egenskaper på alla sätt.

Ladda ner vår
Bruksanvisning
för Z-Line

LADDA NER

Våra egna hjul

Vi designar och bygger våra hjul helt enligt våra egna krav, hela vägen från fälg till nav. Fälgen är en mycket lätt men stark konstruktion som tillsammans med vårt eget nav i kolfiber/aluminium ger ett lätt men mycket styvt hjul.

 

Detta för oss åter tillbaka till kör-ergonomin och körbarhet. Hjulet med vår egen 25 mm axel tillåter oss att ligga mycket nära chassit utan att hjulet tar i. Vi använder givetvis endast de bästa eker tillverkade enligt vår specifikation hos välrenommerade producenter.