Title Image
Resultatet av en tanke

TiArrow är inte bara en rullstol, det är resultatet av en tanke. TiArrow erbjuder ultralätta aktivrullstolar med unik individanpassning. Vår uppfattning är att man endast genom att anpassa stolen till användarens specifika förutsättningar kan uppnå en fullt tillfredställande nivå när det gäller ergonomi samt körbarhet av rullstolen.

Vår filosofi och ledstjärna

Vi har en väl genomtänkt och utarbetat filosofi som fungerar som ledstjärna i vårt arbete. TiArrow är konstruerad enligt nedan angivna huvudkrav där de lägre viktade kraven aldrig får uppnås på bekostnad av de högre.

 

Huvudkrav:
1) Korrekt sitt-ergonomi
2) Korrekt kör-ergonomi
3) God körbarhet
4) Låg vikt

Våra modeller

Vi erbjuder två huvudtyper av rullstol. Den första, TiArrow CKM är en aktivstol med fasta storlekar på ramen. Den kännetecknas av extremt låg vikt, fantastiska köregenskaper och god ergonomi.

 

Den andra stolen kallas TiArrow CK och är specialdesignade och kundanpassade rullstolar individuellt avvägda för en specifik användare. Ett skräddarsytt alternativ helt utan begränsningar beträffande anpassningen. Varje CK-stol är unikt anpassad till sin användare för bästa ergonomi och prestanda. Här finns inga gränser, och du kan du välja justerbar eller fast bakaxel. Vi tar hänsyn till användningsområde och användarvikt när vi designar din CK.

Fakta CKM

TiArrow CKM finns i ett antal olika utföranden, dimensionner och mått. Dessutom är de individuella anpassningsmöjligheterna goda. I tabellen nedan finner du specifikationer och fakta.

Modellbeteckning

CKM

TiArrow

Vikt

6,5 kg

Inkl hjul och broms men utan dyna

Materialval

Titan eller magnesium

Max brukarvikt

110 kg

Sittbredd

35 - 37 - 39 - 41 cm

Sittdjup

40 till 46 cm

Justeras med ryggskivans position

Sitthöjd

48 cm fram / 42,5 cm bak

Underbenslängd

38 till 44 cm

Steglöst justerbar fotbåge

Ryggstödshöjd

26 till 42 cm

Sittvinkel

7 grader

Ryggvinkel

- 10 grader till + 20 grader

Steglöst justerbar

Totalbredd

52 till 59 cm

1,4 graders kamber

Totallängd

80 cm

Däcktryck

10 bar

Rekommenderat

Ladda ner en skiss med mått på TiArrow CKM genom att klicka här.

Ladda ner beställningsformulär för TiArrow CKM genom att klicka här.

Fakta CK

TiArrow CK väljer du som behöver en helt skräddarsydd rullstol. Den här stolen görs unikt för dig och dina förutsättningar. Den anpassas efter din kropp, körställning och livsstil.

Modellbeteckning

CK

TiArrow

Vikt

Från 4,5 kg

Inkl hjul men utan dyna

Materialval

Titan eller magnesium

Max brukarvikt

130 kg

Sittbredd

Skräddarsydd

Sittdjup

Skräddarsydd

Sitthöjd

Skräddarsydd

Underbenslängd

Skräddarsydd

Steglöst justerbar fotbåge

Ryggstödshöjd

Skräddarsydd

Sittvinkel

Skräddarsydd

Ryggvinkel

- 10 grader till + 20 grader

Steglöst justerbar

Totalbredd

45 till 65 cm

1,4 graders kamber

Totallängd

Skräddarsydd

Däcktryck

10 bar

Rekommenderat
Tillval & Tillbehör

TiArrow CK och CKM kan kompletteras med olika tillbehör för att göra användningsområdet och upplevelsen ännu större. Nedan finner du exempel på de vanligaste tillbehören. TiArrow CK kan dessutom skräddarsys efter dina egna önskemål, något som också omfattar tillvalen.

fotbage
Fällbar fotbåge
Nu kan du få TiArrows modeller med fällbart/öppningsbart fotstöd. En mycket praktisk funktion för de som vill få mer utrymme för fötterna när de skall resa sig upp eller göra en förflyttning.
korhandtag2
Körhandtag
Det går självklart att montera bekväma och praktiska körhandtag på din TiArrow. Handtagen är justerbara i höjdled för att passa alla vårdare och de går dessutom att enkelt plocka bort.
tippskydd
Tippskydd
Nu finns det smidiga och funktionella tippskydd att montera på din TiArrow. Tippskydden kan justeras i höjdled och de går dessutom enkelt att fälla in om man skall upp för höga trottoarkanter.
quickrelease
Snabbhjul
Nu kan du beställa TiArrow CK eller CKM med så kallade ”quick release”. En snabbkoppling som gör det enkelt att ta av hjulen med en hand. Perfekt för dig som ofta tar av och sätter på hjulen.
Detaljer & Egenskaper

Vi har ägnat många år till att optimera vår design, konstruktion och tillverkning av våra rullstolar. Alla dessa små detaljer, som var och en på ytan kanske inte verkar så betydande, är sammantaget helt avgörande för att nå en optimal prestanda och ergonomi. Varje detalj och varje ändring har alltid till syfte att förbättra stolens egenskaper, inget annat.

LÄS MER